Astrology is a language. If you understand the language the sky speaks to you. - Dane Rudyar

Wat staat er in jouw sterren geschreven?

 

 

AstroTaal Actueel.


Terug naar overzicht

20-01-2019

Bloedmaan, volle Maan in Leeuw 21 januari 2019

Volle Maan van 21 januari 2019 valt samen met een totale maansverduistering. De Aarde staat op dit moment tussen de Zon en de Maan in. Er komt geen direct zonlicht meer op de Maan door de schaduw van de Aarde. Deze eclips is voor het grootste deel vanuit Nederland te zien. Het duurt ongeveer een uur. Rond 06:15 uur is de eclips op zijn hoogtepunt. Er valt dan nog een beetje zonlicht op de Maan, waardoor er een rode gloed over de Maan komt. Door de rode gloed wordt dit ook wel een Bloedmaan genoemd en omdat de Maan dichtbij de Aarde staat is het ook een supermaan.

Deze volle Maan staat 0 graden van het teken Leeuw. Het is niet anders dan een andere volle Maan, maar kan intenser voelen door de eclips. De volle Maan in de winterperiode, vlak voordat de lente weer gaat ontwaken, de dagen langer worden. Het is een periode om oude wat niet meer werkt achter je te laten en ruimte te maken voor het nieuwe. Je goede voornemens van het begin van het jaar nog eens te bezien, wat wil ik werkelijk veranderen? Wat laat je los?

Maan in Leeuw heeft behoefte aan erkenning, maar zal door zijn trots daar niet graag zelf om vragen. De Leeuw kan behoefte hebben aan respect en zal in ruil daarvoor gul zijn met vriendschap. De onzekerheid die van binnen kan knagen, zal daardoor niet goed te zien zijn voor anderen. Er is behoefte aan ruimte, afwisseling en vrijheid. Wat niet hoeft te betekenen dat de Leeuw reislustig is. Gevoelig voor complimenten en vleierij. Je kunt meer behoefte hebben om gezien te worden in deze tijd.

Uranus zal deze volle Maan beïnvloeden door een vierkant aspect te maken. Dit kan onzekerheid geven door onverwachte veranderingen en gebeurtenissen, maar ook kansen. Het veroorzaakt snelle stemmingswisselingen, misschien merk je dat je minder geduld hebt of je minder makkelijk kan concentreren. Ook kan het je rebels maken en je behoefte hebben de sleur te doorbreken. Iets wat altijd prima was, nu totaal anders moet. Daarbij kun je bewust of onbewust op zoek gaan naar mensen met dezelfde inzichten of interesses. Neem iets langer de tijd om een beslissing te nemen met gevolgen en probeer flexibel te blijven bij onverwachte gebeurtenissen. Dit is ook een periode dat apparatuur je zomaar in de steek kan laten.Terug naar overzicht E-mail: info@Astrotaal.nl

KvK: 70983186

© AstroTaal