Astrology is a language. If you understand the language the sky speaks to you. - Dane Rudyar

Wat staat er in jouw sterren geschreven?

 

 

AstroTaal Actueel.


Terug naar overzicht

26-01-2019

Zon en Maan in je horoscoop, wat is het verschil?

Als je het hebt over je sterrenbeeld bedoel je waar de Zon staat in je horoscoop.
Dit zegt vooral iets over hoe je de wereld ziet, hoe jij je verankert in de wereld en wat je het beste kunt doen om jezelf te zijn. Jouw weg te gaan, je te ontwikkelen. Niet iedereen ziet de wereld hetzelfde. Er zijn meer karaktereigenschappen terug te vinden in ieder mens, niet alleen hoe we de wereld zien.
Op het moment dat je niet lekker in je vel zit of een beetje moe bent, gaat de Maan in je horoscoop werken. Het kan zijn dat de Maan in jouw horoscoop in hetzelfde sterrenbeeld staat als je Zon, maar vaak is dat niet zo. Het kan dus zijn dat je door de dag heen regelmatig lang, of kort even in balans wil komen en onbewust je Maan gaat werken.
Dit geeft al een heel verschil in de ene of de andere mens, terwijl ze allebei hetzelfde sterrenbeeld kunnen hebben.

Neem een Zon in Leeuw en een Maan in Stier.
De Leeuw heeft het nodig om te weten dat de wereld hem of haar nog alle mogelijkheden biedt en dat ze hun eigen weg kunnen kiezen, experimenteren en als persoon gezien en gewaardeerd wordt. Ze voelen zich het prettigst wanneer ze de ruimte hebben om te doen wat ze zelf belangrijk vinden en waardoor ze ook aandacht kunnen krijgen.
Zodra de Leeuw zich ongemakkelijk voelt, een beetje moe is, een meningsverschil hebt of op een andere manier niet lekker in zijn vel zit, komt opeens een sterke behoefte omhoog aan zekerheid. Vooral aan tastbare zekerheid, of een behoefte aan direct contact met de wereld van de zintuigen. Soms vertaalt zich dat in iets met de handen doen als opruimen of tuinieren. Soms vertaalt het zich in het bezig zijn met zaken als economie of geld, waar ze zich dan even niet los van kunnen maken.

Maar je kunt ook een Stier zijn en de Maan in Leeuw hebben staan.
Dan kun je hele andere behoefte hebben als je even niet zo lekker in je vel zit.
Van nature heeft de Stier behoefte aan duidelijkheid en zekerheid en die ontlenen ze aan alles wat tastbaar is en zintuiglijk waar te nemen is. Dat wat in het leven houvast geeft is belangrijke en dat betekent ook dat er behoefte is aan een vertrouwde gang van zaken en een vertrouwde omgeving als uitgangspunt. Daarin hoeft de Stier niet haantje de voorste te zijn.
Zodra de Stier zich ongemakkelijk voelt, een beetje moe is, een meningsverschil heeft of op een andere manier niet lekker in zijn of haar vel zit, komt opeens een sterke behoefte omhoog aan vrijheid. Ze moeten zich dan vooral niet met de Stier bemoeien, want deze wil dan zelf de dienst uitmaken. De Maan in Leeuw zorgt ervoor dat je graag gezien wilt worden en ruimte krijgt en vindt het dan moeilijk om een stapje terug te doen.

Zo verteld elke planeet afzonderlijk over een bepaalde behoefte en op welke manier jij er van nature het liefste invulling aan geeft. De horoscoop wordt daardoor een blauwdruk van je persoonlijkheid.
Elk mens heeft een behoefte zich verbinden met anderen door bijvoorbeeld te praten, lezen of te schrijven, dit is het gebied van Mercurius in de horoscoop. Er is ook een behoefte aan liefde uiten en ontvangen, dat wordt door Venus weerspiegeld. Het opkomen voor jezelf of ergens met energie tegen aan willen gaan is Mars.

Zou jij meer willen leren over wat de blauwdruk van jouw horoscoop je kan vertellen?
Welke karaktereigenschappen je van nature bij je draagt.
Leer over jezelf met behulp van je geboortehoroscoop.
Neem contact op via Info@AstroTaal voor een afspraak of meer informatie.Terug naar overzicht E-mail: info@Astrotaal.nl

KvK: 70983186

© AstroTaal