AstroTaal

Wat staat er in jouw sterren geschreven?

 

 

AstroTaal Actueel.


Terug naar overzicht

27-07-2018

Verwachting voor de komende weken, misverstanden en vertraging!

In de periode vanaf vrijdag 27 juli tot zondag 19 augustus kan het zijn dat je blijft strepen in je agenda. Je kunt vaker te maken krijgen met oponthoud onderweg of misverstanden in allerlei vormen van communicatie. Er gebeuren onverwachte dingen waardoor het net even anders loopt. Je begrijpt iemand verkeerd, maar je kunt zelf ook sneller verkeerd begrepen worden. Iets wat je net hebt afgesproken wordt verzet of afgezegd doordat er net iets tussenkomt wat niemand kon voorzien. Dit is maar een greep uit gebeurtenissen waar de planeet Mercurius invloed op uitoefent.

Mercurius is in de mythologie de boodschapper van de goden en de god van handel en handelaren. De astrologische betekenis van de planeet Mercurius is daarvan afgeleid. Deze planeet verteld over onze manier van communiceren en verbinden in het algemeen. Hoe we ons verbinden met elkaar, door afstand te overbruggen, letterlijk en figuurlijk. Hoe we feiten verbinden. Hoe we praten, schrijven, lezen, leren enz.

Mercurius loopt vanaf vrijdag 27 juli retrograde en zorgt voor een snellere verstoring op deze gebieden. Dit gebeurt ongeveer drie keer per jaar en duurt gemiddeld 22 dagen.

Retro Wat?!

Retro betekent terugkeren of teruggrijpen. Bij het retrograde lopen van planeten is het dan ook net of de planeet terugloopt aan de hemel. Doordat de planeten allemaal met een verschillende snelheid en afstand om de Zon draaien, lijkt het alsof de planeet terugloopt. Het geeft hetzelfde effect alsof je in de trein zit en door een snellere trein wordt ingehaald. Je gaat allebei vooruit, maar doordat de snellere trein jou inhaalt, LIJKT het alsof je stil staat.

De helft van de planeten die we in een horoscoop gebruiken loopt Retrograde op dit moment. Saturnus, Pluto, Mars en Neptunus en Mercurius. Alle planeten staan voor andere karaktereigenschappen en dynamieken, maar de algemene kernmerken van een retrograde planeet is dat we meer naar binnen keren. Meer de neiging krijgen ons op die gebieden wat terug te trekken of te bezinnen. Hoe sterker dat jouw geboortehoroscoop raakt, hoe meer je kunt merken dat je meer op jezelf betrokken bent. Ik vertel je graag persoonlijk wat de retrograde planeten in jouw horoscoop zeggen over jouw karakter.

Bij Mercurius retrograde wordt alles met betrekking op verbinding en handen naar binnen gekeerd. Waardoor je sneller een creatieve ingeving kunt hebben. Prestaties in de buitenwereld of wat een ander vindt lijken minder belangrijk. Je kunt creatiever zijn met taal of op onverwachte ideeën komen. Zoals in het begin genoemd kan Mercurius retrograde ook roet in het eten gooien met andere soorten verbinden in verkeer en communicatie. Mocht je op het punt staan een contract te tekenen of een ander soort afspraak te maken, zorg dan dat je het goed naleest. Bevestig waar nodig om misverstanden zoveel mogelijk te vermijden. Kun je het ondertekenen van officiële stukken uitstellen? Vanaf 19 augustus loopt Mercurius weer recht. Dan is de kans op verstoringen een stuk minder groot.

Ik ben benieuwd hoe Mercurius retrograde jouw plannen reizen en afspraken heeft beïnvloed?
Laat je een reactie achter onderaan de home page?

 Retrograde.png


Terug naar overzicht E-mail: info@Astrotaal.nl

KvK: 70983186

© AstroTaal